25/07/14

Sinnarìolo - Dae su mele de Brisi su tziculate chi at bìnchidu su mondiale de Firenze

"E tue, Sinnarìolo, non ses ebbia sa bidda prus minore de su Montiferru..." podimus nàrrere parafrasende unu testu famosu de sa Bìblia.
Como Sinnarìolo, bidda de 184 abitantes, est connota in totu su mundu finas pro more de s'azienda "Dolce Peano" de Otieri chi pro sos tziculates suos at impreadu su mele de ulidone ('corbezzolo') de Davide Brisi de Sinnarìolo, e chi at chertu dare onore a sa bidda ponende·lis su nùmene suo.
Custos tziculates, apretziados in Sardigna, in Continente, in totu Europa finas a Rùssia, in Brasile, in sos Emirados Arabos, Bahrein e Dubai, ocannu ant bìnchidu sa medàllia de oro in su International Chocolate Award europeu.
Custu prèmiu ('mondiale' de su tziculate de calidade) ocannu s'est fatu in Firenze e sos tziculates "Sinnarìolo" ant bìnchidu in sa categoria "Milk. Ganaches and truffles" ('cioccolatini al latte ripieni'). Como tenent deretu a partetzipare a sa finale internatzionale chi s'at a fàghere in Gran Bretagna in atòngiu.
Unu bellu bàntidu pro Otieri (chi s'at fatu onore cun unu produtu de màssimu livellu), ma finas pro Sinnarìolo chi at postu su mele genuinu suo.

Nessun commento:

Posta un commento

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.